Βουλή: Μνήμες και διδάγματα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Τρίτη, 17 Μαΐου 2005 19:56
A- A A+

Σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο πρωθυπουργός τόνισε

«τη νίκη των δυνάμεων της δημοκρατίας και του πολιτισμού ενάντια στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού, τη νίκη των δυνάμεων του ανθρωπισμού ενάντια στις απαράδεκτες ιδέες για τη δήθεν φυλετική ή εθνική ανωτερότητα».

«Το καλύτερο μάθημα που διδαχτήκαμε μέσα από την καταστροφή ήταν η σταδιακή ένωση της Ευρώπης... Οι λαοί της ηπείρου μας αποδεικνύουμε ότι η συνεργασία είναι αποτελεσματικότερη της αντιπαράθεσης. Σήμερα εξήντα χρόνια μετά τη κατάπαυση του πυρός, η Ενωμένη Ευρώπη γίνεται πρότυπο ειρήνης, δημοκρατίας και συνεργασίας... Ομως! Το μέλημά μας, δεν μπορεί να περιορίζεται στην Ευρώπη. Εχουμε χρέος, να συνεργαζόμαστε σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, σε όλα τα διεθνή fora, που μπορούν να συμβάλλουν με τη δράση τους σε μια διαρκή προσπάθεια για την προάσπιση της ειρήνης. εχουμε χρέος να εργαζόμαστε, ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα οι νέες αιτίες, οι νέες προκλήσεις οι νέοι κίνδυνοι που απειλούν την ασφάλεια των πολιτών και την ειρήνη στον κόσμο», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή