Άρχισε η δίκη για τη δολοφονία της Άννυ

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2016 11:09
UPD:11:46
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
A- A A+

Αρχισε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας της τετράχρονης Άννυ, το Πάσχα του 2015.

Κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και περιύβριση νεκρού είναι ο πατέρας του κοριτσιού και ο φίλος του, ενώ η μητέρα της μικρής κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Με την έναρξη της διαδικασίας, η μητέρα της Άννυ κλαίγοντας ζήτησε από το δικαστήριο να μην καθίσει δίπλα στον πατέρα που κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης του.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αισθάνεστε ότι πιέζεστε; Έχετε πρόβλημα να καθίσετε δίπλα στον κατηγορούμενο; 

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ: Δεν αντέχω να έχω δίπλα μου αυτόν τον άνθρωπο με αυτό που έκανε στο παιδί μου.

Ο συνήγορος της κατηγορουμένης Σταύρος Γεωργίου υποστήριξε πως στην περίπτωση που δεν εισακουστεί η επιθυμία της κατηγορουμένης θα την εκπροσωπήσει ο ίδιος κι εκείνη θα αποχωρήσει από τη διαδικασία. «Δεν γίνεται να παραμείνει εδώ και να υποφέρει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργίου.  

Τελικά οι θέσεις άλλαξαν και ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι κάθισαν οι δυο συγκατηγορούμενοι τους και η μεταφράστρια.

Λίγο αργότερα, η συνήγορος του φίλου του πατέρα της τετράχρονης υπέβαλε ένσταση καθώς δεν έχει μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα στη βουλγαρική γλώσσα. Η συνήγορος έκανε λόγο για απόλυτη  ακυρότητα του βουλεύματος υπογραμμίζοντας πως με αυτό τον τρόπο παραβιάζονται τα δικαιώματα του κατηγορουμένου.

«Βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους συγκατηγορουμένους του. Έχει μεταφραστεί μόνο ο κατάλογος των μαρτύρων και παραβιάζεται η αρχή της δίκαιης δίκης» είπε χαρακτηριστικά.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή