Πινγκ πονγκ: Σε φιλανθρωπική εκδήλωση του Βατικανού ο Κρεάνγκα

Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2016 19:56
UPD:20:01
EPA/KIYOSHI OTA

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Μια διαφορετική διοργάνωση διεξήχθη στη Σαρδηνία και την πρωτεύουσά της, Κάλιαρι, για τα πέντε κοινωφελή ιδρύματα του Βατικανού, στην οποία έλαβε μέρος και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία διοργάνωσε μίτινγκ αγώνων πινγκ πονγκ για φιλανθρωπικό σκοπό, όπου εκτός του Κρεάνγκα, ο οποίος παρέστη ως πρωταθλητής Ευρώπης μετείχαν, ο Ολυμπιονίκης του 1988 Ίλια Λουπουλέσκου, ο Ολυμπιονίκης επίσης του 1988 Ζόραν Πρίμορατς και ο Αυστριακός Τσεν Βεσίνγκ, πρωταθλητής Ευρώπης το 2003. 

Η ιδέα, στην οποία συνεργάζεται και αθλητική εταιρεία, έχει σκοπό την αποσύνδεση των νέων από την έντονη καθημερινή χρήση κομπιούτερ, κινητών τηλεφώνων και την προτροπή για άθληση. Ο Πάπας Φραγκίσκος, που είναι θερμός φίλος του αθλήματος, δεν μπόρεσε πάντως να παραβρεθεί.

Τα παιχνίδια του πινγκ πονγκ αποτέλεσαν το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, διήρκεσαν δε συνολικά δύο ώρες. Στη συνέχεια οι αθλητές επισκέφθηκαν τα τρία από τα πέντε ιδρύματα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και συνάντησαν άπορα παιδιά, τα οποία φιλοξενούνται εκεί.

«Ήταν μία διαφορετική εμπειρία, ως προς τις εικόνες που ζήσαμε. Επισκεφτήκαμε τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, μας παρουσίασαν στα παιδιά κι αυτά μας κοιτούσαν σαν θεούς όταν περπατούσαμε. Ήταν μοναδικό. Επίσης μας έκανε μεγάλη εντύπωση το πως οργανώθηκε τέτοια εκδήλωση για το πινγκ πονγκ από το Βατικανό» δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής.

«Ξέραμε βέβαια, ότι έχει συνεργαστεί ξανά με την αμερικανική αθλητική εταιρεία, αλλά μάθαμε ότι τέτοια ανοίγματα με αθλητικά events, ώστε να περάσει κοινωνικά μηνύματα στους πιστούς της, τώρα έχει αρχίσει να κάνει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία» πρόσθεσε ο Κρεάνγκα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις