Αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού αυτομόλησαν προς τον... Ελεύθερο Συριακό Στρατό

Αποχώρησαν από τις φιλοκουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2016 18:28
UPD:18:38
Reuters/STRINGER

Μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

A- A A+

Σύροι Άραβες αντάρτες της Ταξιαρχίας της Απελευθέρωσης (Λίγουα Αλ Ταχρίρ), ανταρτικής οργάνωσης που ανήκει στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, αποχώρησαν από τις φιλοκουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις προς τα υποστηριζόμενα από την Τουρκία τμήματα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) στη βόρεια Συρία.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) είναι συμμαχία των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) με ορισμένες τάσεις του αντάρτικου της συριακής αντιπολίτευσης, που δέχονται να αφήσουν σε δεύτερη μοίρα τη μάχη με το καθεστώς Άσαντ και να επικεντρωθούν στις μάχες ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, όπως έχουν ζητήσει και οι ΗΠΑ.

Αντιθέτως, οι περισσότερες μονάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού θεωρούν ότι, μαζί με τη μάχη ενάντια στο ISIS, πρέπει να συνεχίζεται η προσπάθεια απόσπασης εδαφών από το καθεστώς Άσαντ και καταγγέλλουν τις ΣΔΔ και τις YPG ως άτυπους συμμάχους του καθεστώτος Άσαντ, της Ρωσίας και του Ιράν.

«Οι ΣΔΔ υποτίθεται ότι πρέπει να είναι για όλους τους Σύρους, αλλά οι Κούρδοι των YPG είναι ενάντια σε αυτή τη θέση. Πολεμήσαμε δίπλα στις YPG για τρία χρόνια, αλλά τώρα θέλουν να μας "τελειώσουν"», ανέφερε ο επικεφαλής της Ταξιαρχίας της Απελευθέρωσης.

Περίπου 50 μαχητές της Ταξιαρχίας αυτομόλησαν από τις ΣΔΔ στη Τζαραμπλούς, η οποία ελέγχεται από άλλα τμήματα του ΕΣΣ, τα οποία στηρίζονται από την Τουρκία και θεωρούν εξίσου εχθρούς το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και τις κουρδικές δυνάμεις.

Ένοπλες συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα στην Ταξιαρχία της Απελευθέρωσης και τις YPG στην πόλη Τελ Αμπιάντ της βόρειας Συρίας.

Άγνωστο είναι τι στάση θα κρατήσουν οι υπόλοιπες ομάδες των Σύρων Αράβων ανταρτών που βρίσκονται συνασπισμένες με τους Κούρδους στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή