Πρόταση για Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Επιστροφών

Συνάντηση Γ. Μουζάλα - Πολωνού υφυπ. Εσωτερικών
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2016 17:49
UPD:03/09/2016 00:55
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, πέραν από τις γνωστές διαφωνίες σε ό,τι αφορά την επανεγκατάσταση των προσφύγων (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Η σύσταση «Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Επιστροφών» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλα, με τον υφυπουργό Εσωτερικών της Πολωνίας Γιάκουμπ Σκίμπα, την Παρασκευή στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οι δύο υπουργοί στάθηκαν στην ανάγκη υποστήριξης της πρότασης για τον Μηχανισμό, τόσο από την Πολωνία όσο και τις υπόλοιπες χώρες του Βίζεγκραντ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, πέραν από τις γνωστές διαφωνίες σε ό,τι αφορά την επανεγκατάσταση των προσφύγων.

Η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και όλες της οι προεκτάσεις απασχόλησαν επίσης έντονα τις δύο αντιπροσωπείες, οι οποίες συνόδευαν τους κ.κ. Μουζάλα και Σκίμπα.

Παράλληλα, ο Πολωνός υφυπουργός εξέφρασε την πρόθεση της πολωνικής κυβέρνησης να παράσχει συνδρομή και ενίσχυση σε θέματα τεχνογνωσίας και εξειδικευμένου προσωπικού στην διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή