Το πρόγραμμα του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2005 14:30
A- A A+

Αύριο στις 16:00 αναχωρεί για την Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όπου την Παρασκευή στις 13:15 θα γίνει δεκτός από τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους στον Λευκό Οίκο.

Νωρίτερα την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον γερουσιαστή κ. Ρ.Λούγκαρ, υπεύθυνο της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας, και στη συνέχεια με τον γερουσιαστή Π.Σαρμπάνη.

Μετά τη συνάντηση Καραμανλή – Μπους θα ακολουθήσει σύντομη δήλωση του Πρωθυπουργού προς τα ΜΜΕ και διαδοχικές συνεντεύξεις του στα αμερικανικά ΜΜΕ.

Στις πέντε το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Καραμανλής θα αναχωρήσει για την Βοστώνη, όπου αναμένεται επίσημη υποδοχή από τον Κυβερνήτη Μιτ Ρόμνεϊ, παρουσία των τοπικών αρχών, της ομογένειας και μαθητών ελληνικών σχολείων.

Το Σάββατο το πρωί ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Τμήμα Κλασικών Αρχαιοτήτων του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστώνης και στη συνέχεια θα παραστεί σε δεξίωση στο Κυβερνείο. Θα ακολουθήσει στις 19:00 δεξίωση που παρατίθεται από τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Τάφτς και στις 20.00 ο κ. Καραμανλής θα παρακαθήσει στο δείπνο του πανεπιστημίου.

Την Κυριακή ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Πανεπιστήμιο Τάφτς όπου θα λάβει μέρος στην τελετή αποφοίτησης και αναγόρευσής του σε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής. Το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για την Αθήνα

Στην επίσκεψή του ο Πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του, τον υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη, τον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρο Ρουσόπουλο και τους συνεργάτες του απο το Γραφείο Τύπου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή