Έκρηξη στο διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 16:45
UPD:18:28
Storyful News
A- A A+

Έκρηξη σημειώθηκε την Πέμπτη στο διαστημικό κέντρο Κένεντι, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Η έκρηξη συνέβη σε πλατφόρμα εκτόξευσης, ενώ η εταιρεία SpaceX πραγματοποιούσε προκαταρκτικές εργασίες για την εκτόξευση πυραύλου.

Πυκνοί καπνοί κάλυψαν τον ουρανό επάνω από το διαστημικό κέντρο.

TWITTER/@U2CANBFMJ
NASA: Δεν έχουμε σχέση με την SpaceX

Σε ανακοίνωσή του, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας, ο Φιλ Λάρσον, ανέφερε ότι από την έκρηξη δεν τραυματίστηκε κανείς, όμως χάθηκε ο Falcon X και ο τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος Amos-6 του Ισραήλ που επρόκειτο να εκτοξευθεί στο διάστημα και να τοποθετηθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη το Σάββατο.

Eκπρόσωπος της NASA είπε ότι δεν έχει καμία πληροφορία για το θέμα και ότι η αμερικανική διαστημική υπηρεσία δεν εμπλέκεται με τις επιχειρήσεις της SpaceX.

Η έκρηξη προκάλεσε αναταράξεις σε κτήρια δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το σημείο.

Η SpaceX χρησιμοποιεί τον πύραυλο Falcon-9 για να μεταφέρει προμήθειες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Αυτό είναι το δεύτερο ατύχημα μέσα σε έναν χρόνο για την εταιρεία που ίδρυσε ο Ίλον Μασκ. Στις 28 Ιουνίου 2015 ένας πύραυλος Falcon 9 εξερράγη λίγο μετά την εκτόξευσή του, ενώ εκτελούσε αποστολή ανεφοδιασμού στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

«Νόμιζα ότι θα γκρεμιστεί το κτήριο»

Οι τοπικές αρχές διαβεβαίωσαν πάντως ότι οι κάτοικοι δεν διατρέχουν κίνδυνο.

«Νομίζαμε ότι καταρρέει το κτήριο, κουνηθήκαμε πολύ άσχημα», έγραψε στο Twitter ο Ρόμπιν Σίμανγκαλ, δημοσιογράφος της εφημερίδας Observer επικαλούμενος πηγή των εγκαταστάσεων που του είπε ότι είχε την αίσθηση ότι το κτήριο είχε χτυπηθεί από κεραυνό.

Δεν έχει διευκρινιστεί τι ζημιές υπέστη η εξέδρα εκτόξευσης, μία από τις δύο που χρησιμοποιεί η SpaceX για τις αποστολές της.

Η δεύτερη βρίσκεται στην Αεροπορική Βάση Βάντεμπεργκ, στην Καλιφόρνια.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή