Ιδιαίτερα κρίσιμη η αυριανή συνεδρίαση του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2001 12:00
A- A A+

Κρίσιμη θεωρείται η αυριανή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ στην σκιά του προβληματισμού που έχει προκαλέσει στο κυβερνών κόμμα η δημοσιοποίηση των αρνητικών στοιχείων για την κυβέρνηση, το κόμμα και τον πρωθυπουργό, από την έρευνα της MRB.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η δήλωση του Γιάννου Παπαντωνίου μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τόνισε ότι πρέπει να ακούμε τις δημοσκοπήσεις και να προσαρμόζουμε την πολιτική μας. Χρειάζεται ψυχραιμία σημείωσε ο κ. Παπαντωνίου, προσθέτοντας ότι η αξία έχουν οι δημοσκοπήσεις την ώρα της κάλπης, όπου ο λαός θα αξιολογήσει θετικά την προσπάθεια της κυβέρνησης.

Πάντως, οι πρώτες αντιδράσεις μία ημέρα μετά την δημοσιοποίηση της έρευνας, εκδηλώθηκαν μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 9,61 και είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα στελέχη συμφωνούν πως κύρια αιτία της πτώσης δημοτικότητας είναι το ασφαλιστικό.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης παραδέχθηκε στην εκπομπή του Γιάννη Ρουμπάτη, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή του και έκανε λόγο για αλλαγές προσώπων και πολιτικής.

«Εχει τραυματιστεί η σχέση μας με τα λαϊκά στρώματα», τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε ότι «δεν χρειάζεται εσωστρέφρεια».

Ο Μιχάλης Νεονάκης επεσήμανε στην εκπομπή του Αρη Τόλιου, ότι η έρευνα συνιστά επιβεβαίωση του κλίματος που είναι ήδη βαρύ για την κυβέρνηση. Ο γραμματέας του Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ, παρατήρησε ότι το ασφαλιστικό έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την εικόνα, άποψη που εξέφρασε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού και η Τόνια Αντωνίου. Το μέλος του Ε.Γ. πρόσθεσε ότι αυτό που προέχει είναι να συζητηθούν οι πολιτικές που θα υιοθετήσει η κυβέρνηση, αλλά σημείωσε ότι εφ'όσον τεθεί από την κοινωνία δεν αποκλείεται να εγερθεί ακόμη και ζήτημα διαδοχής, επειδή «δεν υπάρχουν θέσφατα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή