Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2005 07:00
A- A A+

Παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές, μικρής διάρκειας, κυρίως στα βόρεια, όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν λίγες καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων, κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, που θα στραφούν αργότερα στη Μακεδονία σε βόρειους μέτριους. Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι και αργότερα στο Ιόνιο ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Παροδικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, που τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις, που πρόσκαιρα θα είναι πιο πυκνές. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι και αργότερα τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις, που τοπικά θα είναι πυκνότερα και είναι πιθανό στα βορειότερα τμήματα, να σημειωθούν ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Μικρή πιθανότητα ασθενούς βροχής μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, που τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Πρόσκαιρες νεφώσεις, με πιθανότητα παροδικής βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους και πρόσκαιρα ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο, Παρασκευή, η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι στο Ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που θα στραφούν το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς και στην υπόλοιπη χώρα βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα δυτικά και νότια, τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή