Επικρίσεις Πολωνίας κατά Ε.Ε. για το προσφυγικό

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016 18:04
UPD:18:12
EPA/LESZEK SZYMANSKI

Ο κ. Βατσικόφσκι επέκρινε επίσης τις άλλες χώρες της Ε.Ε. επειδή δεν ενήργησαν ώστε να προστατεύσουν τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. και είπε πως η πρακτική είχε γίνει ανεκτή για χρόνια (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Βίτολντ Βατσικόφσκι επέκρινε τους χειρισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη μεταναστευτική κρίση το 2015, λέγοντας ότι οι Βρυξέλλες αύξησαν τα προβλήματα αντί να προσφέρουν πραγματικές λύσεις.

Η Ε.Ε. έλαβε «βιαστικά, ανεύθυνα και όχι πλήρως επεξεργασμένα μέτρα» ως απάντηση στη συρροή προσφύγων από το Ιράκ, τη Συρία και άλλες περιοχές όπου μαίνονται πόλεμοι, δήλωσε ο κ. Βατσικόφσκι, σε συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό και τον Γάλλο ομόλογό του.

Την Κυριακή, η Γερμανία, η Πολωνία και η Γαλλία συμφώνησαν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους σε θέματα όπως η μετανάστευση και να ενισχύσουν την υποστήριξη στην Ε.Ε., αναβιώνοντας το Τρίγωνο της Βαϊμάρης, μια τριμερή ομάδα που ιδρύθηκε μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Ο κ. Βατσικόφσκι επέκρινε επίσης τις άλλες χώρες της Ε.Ε. επειδή δεν ενήργησαν ώστε να προστατεύσουν τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. και είπε πως η πρακτική είχε γίνει ανεκτή για χρόνια.

«Ανακαλύπτουμε τώρα με έκπληξη ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική», είπε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή