Bundesliga: Πρεμιέρα με νίκη για τη Ντόρτμουντ

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016 18:55
UPD:18:58
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Με τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να «πυροβολεί» δύο φορές, η Ντόρτμουντ νίκησε 2-1 τη Μάιντς και μπήκε με το... δεξί στη Bundesliga.

Όπως συνέβη χθες με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (χατ τρικ με τη Βέρντερ Βρέμης) έτσι και ο Αφρικανός επιθετικός των Βεστφαλών μπήκε... καυτός στο νέο πρωτάθλημα. Άνοιξε το σκορ στο 17΄ και στο 89΄ με πέναλτι «κλείδωσε» το πρώτο «τρίποντο» για την ομάδα του, που δεν κινδύνευσε παρά τη μείωση του σκορ από τη Μάιντς με το γκολ του Μούτο στις καθυστερήσεις.

Ποδαρικό με το... δεξί έκανε και η Βόλφσμπουργκ. Οι «λύκοι» έφυγαν με το «διπλό» από την έδρα της Άουγκσμπουργκ, με τα τέρματα των Ντίνταβι (35΄) και Ροντρίγκες (89΄), ενώ η οι γηπεδούχοι διατήρησαν την αρνητική παράδοση που έχουν τα πέντε τελευταία χρόνια σε πρεμιέρα, καθώς όχι μόνο να φτάσουν στη νίκη, αλλά και να σκοράρουν. 

Η Σάλκε έκανε μεταγραφές, αλλά μπήκε με το... αριστερό στο πρωτάθλημα, καθώς ηττήθηκε 0-1 εκτός έδρας από την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε στο 13΄ ο εμβληματικός αρχηγός των γηπεδούχων, Αλεξάντερ Μάιερ.

Η Κολωνία υποδέχθηκε τη Ντάρμσταντ, την οποία νίκησε σχετικά εύκολα με 2-0. Τα γκολ των «τράγων» πέτυχαν οι Ρίσε (11’) και Μοντέστ (61’), ενώ Αμβούργο και Ίνγκολσταντ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 30’ με τον νεοαποκτηθέντα Γουντ και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 79’ με τον Χίντερσερ. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις