Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2005 07:00
A- A A+

Αστατο καιρό, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βορειοανατολικά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Αστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βορειοδυτικά το απόγευμα. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο Ιόνιο τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στις νοτιότερες περιοχές ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και πρόσκαιρα στα δυτικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Πρόσκαιρες νεφώσεις, με πιθανότητα βροχής στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Πιθανές βροχές ή καταιγίδες θα σημειωθούν το απόγευμα, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και πρόσκαιρα το πρωΐ κατά τόπους μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Πρόσκαιρες νεφώσεις, με πιθανές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικόί μέτριοι και πρόσκαιρα το πρωΐ, ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με παροδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις βόρειες περιοχές, όπου κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα, προβλέπει για αύριο, Σάββατο, η ΕΜΥ, στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, που πιθανόν κατά τόπους, θα είναι έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στα πελάγη, ισχυροί. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή