Αναπτυξιακή ατζέντα - πολιτική ασύλου στην εισήγηση του Αλ. Τσίπρα προς τους Σοσιαλιστές ηγέτες στο Παρίσι

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 18:18
UPD:18:30
SOOC/Nick Paleologos

Είναι η δεύτερη συνάντηση αυτού του είδους στην οποία προσκαλείται ως παρατηρητής ο Έλληνας Πρωθυπουργός – ο μόνος Ευρωπαίος Πρωθυπουργός από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Να υιοθετηθούν ενιαίες θέσεις, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της κοινωνικής και αναπτυξιακής ευρωπαϊκής ατζέντας θα εισηγηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους σοσιαλιστές ηγέτες, κατά τη συνάντησή τους στο Παρίσι την Πέμπτη, στην οποία ο ίδιος έχει προσκληθεί να παραστεί ως παρατηρητής. 

Επίσης θα θέσει το θέμα υιοθέτησης κοινής πολιτικής ασύλου για όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, αντικείμενο της συνάντησης των Ευρωπαίων αρχηγών κομμάτων – μελών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, είναι η προσπάθεια να διαμορφωθεί κοινή στάση των προοδευτικών Ευρωπαίων ηγετών στην σύνοδο της Μπρατισλάβα. Στην Μπρατισλάβα, συγκαλείται στις 16 Σεπτεμβρίου άτυπη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., με αντικείμενο το Brexit και τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Ευρώπη μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Βρετανία. 

Είναι η δεύτερη συνάντηση αυτού του είδους στην οποία προσκαλείται ως παρατηρητής ο Έλληνας Πρωθυπουργός – ο μόνος Ευρωπαίος Πρωθυπουργός από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή