Θεσσαλονίκη: Κανονικά τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 10:56
UPD:10:58
SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Υπενθυμίζεται ότι στους 2.300 εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ οφείλονται 6,3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Τσερμενίδη.

A- A A+

Κανονικά κυκλοφορούν σήμερα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ύστερα από την απόφαση των εργαζομένων να αναστείλουν την επ' αόριστον επίσχεση εργασίας, εν όψει της συνάντησης που θα έχουν στο υπουργείο Εργασίας με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, παρουσία της γ.γ του υπουργείου Μεταφορών, Θεοπίστης Πέρκα. Η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα.

«Είχαμε πει ότι αυτό που ζητάμε είναι επιτέλους να καθίσουμε στο τραπέζι των συζητήσεων. Αφού αυτό ορίστηκε εμείς δεν θα μπορούσαμε να αθετήσουμε τα λεγόμενά μας» δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου των 2.300 εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ωστόσο ο ίδιος, έσπευσε να τονίσει: «Παραμένουμε έτοιμοι για συνέχιση των κινητοποιήσεών μας εάν αυτό κριθεί απαραίτητο και ψηφιστεί από το σύνολο των εργαζομένων του οργανισμού».

Ο πρόεδρος του σωματείου ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι προχωρούν τη νομική διαδικασία ώστε άμεσα να κατατεθούν αγωγές κατά του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού. «Διεκδικούμε τα δεδουλευμένα Ιουνίου και Ιουλίου εντόκως, αλλά και την οφειλή της διοίκησης του οργανισμού προς το σωματείο των εργαζομένων του», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι στους 2.300 εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ οφείλονται 6,3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Τσερμενίδη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης εξέφρασε την ελπίδα η τριμερής συνάντηση να έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, αλλά όπως τόνισε «το κρίσιμο είναι να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή