Δημοκρατική Συμπαράταξη: Πανηγυρίζουν γι' αυτό που ονόμαζαν εργασία σε συνθήκες «γαλέρας»

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016 13:51
UPD:13:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Για «κούφιους κυβερνητικούς κομπασμούς» κάνει λόγο η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε σχόλιό της για τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

«Εάν η κυβέρνηση και η προσκείμενη σε αυτήν ΑΥΓΗ έμπαιναν στον κόπο να διαβάσουν προσεκτικά τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για το ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων δεν θα πανηγύριζαν», αναφέρει η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Όπως εξηγεί, «η ανάλυση των στοιχείων καταδεικνύει ότι οι απολύσεις σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι περισσότερες από τις προσλήψεις, ενώ η μορφή των νέων προσλήψεων είναι κυρίως συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή/και εκ περιτροπής εργασίας και αφορούν νεότερους εργαζόμενους».

Επομένως, «απολύονται λιγότεροι σε αριθμό εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και υψηλότερης αμοιβής και προσλαμβάνονται περισσότεροι με συμβάσεις ευέλικτης και φθηνής εργασίας» συνεχίζει η κ. Χριστοφιλοπούλου προσθέτοντας ότι είναι «άνθρακες ο θησαυρός».

Κατηγορεί τέλος τους κυβερνώντες ότι «πανηγυρίζουν για αυτό που οι ίδιοι ονόμαζαν εργασία σε συνθήκες 'γαλέρας'», επιχειρώντας «να παραπλανήσουν την κοινωνία, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή