Θ. Δρίτσας: Να σταματήσει η πολιτική «τυμβωρυχία» της τραγωδίας στην Αίγινα

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016 13:20
UPD:13:25
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

O υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Έκκληση να σταματήσει «η απαράδεκτη και επικίνδυνη μικροπολιτική εκμετάλλευση του τραγικού συμβάντος στην Αίγινα» απευθύνει με δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, τονίζοντας ότι «η πολιτική και επικοινωνιακή 'τυμβωρυχία' δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».

«Ζητώ από όλους, όσοι έχουν θέση ευθύνης στο Δημόσιο βίο, να συμβάλουν ενεργά σε αυτό. Το οφείλουμε στα θύματα της τραγωδίας, στις οικογένειές τους και στους οικείους τους» επισημαίνει ο κ. Δρίτσας και προσθέτει: «Η τυμβωρυχία και η πολιτική αγυρτεία, δεν χωρούν σε τέτοιες τραγικές στιγμές. Η κατασκευή ανύπαρκτων ειδήσεων δεν γεννά μόνο θλίψη, αλλά και οργή. Πρόκειται για κατάντια».

Επαναλαμβάνει ακόμη ότι η μονή του παρέμβαση στην προανακριτική διαδικασία, ως αρμόδιος υπουργός, ήταν από την πρώτη στιγμή, να ζητήσει να μη μείνει καμία πτυχή του τραγικού συμβάντος αδιερεύνητη. «Οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές κινήθηκαν και κινούνται στην κατεύθυνση αυτή με επαγγελματισμό και υπηρεσιακή υπευθυνότητα, επιτελώντας το καθήκον τους σε συνεργασία με τις εισαγγελικές-ανακριτικές αρχές και υπό την εποπτεία τους», προσθέτει.

Ο κ. Δρίτσας σημειώνει ότι η ενίσχυση των κανονισμών ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, όπως και της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος έχει αποτελέσει ήδη από μηνών ειδικό αντικείμενο μελέτης για το υπουργείο. «Μετά το τρέχον συμβάν της Αίγινας και μόλις συνταχθούν και παραδοθούν επίσημα, οι εκθέσεις της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ) και άλλων συναρμόδιων διευθύνσεων του υπουργείου, θα ληφθούν αποφάσεις, ώστε σε εύλογο χρόνο να τεθεί σε εφαρμογή ένα επαρκώς βελτιωμένο θεσμικό πλαίσιο», διαβεβαιώνει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή