Ολοκλήρωση εργασιών Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Ραμάλα

Τρίτη, 24 Μαΐου 2005 18:51
A- A A+

Ολοκληρθώθηκαν οι εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην πόλη της Ραμάλας η οποία πήρε τη σκυτάλη από το Τελ Αβίβ, και συνεχίστηκε ο διάλογος μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών αλλά και οι προτάσεις από την πλευρά των αρχηγών των Σοσιαλιστικών Κομμάτων ανά τον κόσμο σε σχέση με την επίλυση των προβλημάτων στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος παρέστη στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αναφέρθηκε στη σημασία του διαλόγου στην παρούσα φάση αλλά και στην προώθηση της διπλωματίας των πολιτών, «ώστε να να γίνει επιτέλους πράξη η ειρήνη στην περιοχή.

Ενα παλαιστινιακό κράτος και ένα Ισραήλ, που θα αισθάνεται την ασφάλεια και την καλή γειτονία. Με αυτό το στόχο, εμείς θα πάρουμε πρωτοβουλίες. Ηδη, έκανα πρόταση για ανάληψη πρωτοβουλίας στην Ελλάδα. Η Ελλάδα πάντα μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο. Πόσο μάλλον εμείς οι Σοσιαλιστές, που έχουμε και παραδοσιακές σχέσεις αλλά και πρωτοβουλίες που λάβαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια γύρω από το Παλαιστινιακό».

Λίγο πριν το πέρας των εργασιών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο πρόεδρος, Αντόνιο Γκουτέρες ανακήρυξε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε αντιπρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή