ΡΙΟ 2016: «Κατηγορώ» του Τόμας Μπαχ στους Βραζιλιάνους οπαδούς

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016 16:45
UPD:16:47
REUTERS/KAI PFAFFENBACH
A- A A+

«Σοκαριστική συμπεριφορά του κοινού, που αποδοκίμασε τον Λαβιλενί στο βάθρο. Είναι ένα γεγονός απαράδεκτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»: με αυτό το tweet ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, πήρε το μέρος εκείνων που επικρίνουν τις υπερβολές των Βραζιλιάνων οπαδών. 

Όλα ξεκίνησαν κατά τη βράβευση στο άλμα επί κοντώ. Ο Ρενό Λαβιλενί, που είχε ήδη αποδοκιμαστεί κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος καθώς το κοινό υποστήριζε τον μετέπειτα «χρυσό» Ολυμπιονίκη, τον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μπρας ντα Σίλβα, έγινε δεκτός με... ομοβροντίες σφυριγμάτων κατά την αναγγελία του.

Μετά την παραλαβή του ασημένιου μεταλλίου του ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο επί κοντώ δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, την ώρα που ο Μπρας προσπαθούσε να ηρεμήσει την εξέδρα. 

Στις συνεντεύξεις που παραχώρησε ύστερα από τον αγώνα, ο Γάλλος αθλητής επέκρινε δριμύτατα τη συμπεριφορά του βραζιλιάνικου κοινού που βρέθηκε στις κερκίδες του σταδίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στους Ολυμπιακούς Αγώνες κάτι τέτοιο είχε συμβεί μόνο στον Τζέσε Όουενς, στο Βερολίνο το 1936».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις