Αγία Πετρούπολη: Τραυματίστηκε αστυνομικός σε επιχείρηση της FSB κατά ισλαμιστών

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016 15:27
UPD:18/08/2016 09:26
EPA/ANATOLY MALTSEV

Οι ειδικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή κοντά σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην περιοχή Κρασνοσέλσκι της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας όπου διεξάγεται η επιχείρηση.

A- A A+

Αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων τραυματίσθηκε στη διάρκεια επιχείρησης που διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη από την ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) για τη σύλληψη μελών παράνομων ένοπλων συμμοριών που δρουν στον Βόρειο Καύκασο, δήλωσαν στο TASS αυτόπτες μάρτυρες.

Οι ειδικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή κοντά σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην περιοχή Κρασνοσέλσκι της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας όπου διεξάγεται η επιχείρηση.

Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε από το κτήριο γύρω στο μεσημέρι, είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

Το κτήριο δεν εκκενώθηκε και οι κάτοικοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα από τα παράθυρά τους. Ένα νηπιαγωγείο και δύο σχολεία που βρίσκονταν κοντά στο σημείο δεν έκλεισαν στη διάρκεια της επιχείρησης.

EPA/ANATOLY MALTSEV

Οι κάτοικοι του κτηρίου έγραψαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για την επιχείρηση που διεξάγουν οι ειδικές δυνάμεις και ανήρτησαν φωτογραφίες των αστυνομικών που τράβηξαν από τα παράθυρά τους. Αργότερα αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν εκρήξεις μέσα στο κτήριο.

Ο ιστότοπος της εφημερίδας Fontanka ανέφερε ότι η επιχείρηση άρχισε στις 10 το πρωί και διεξάγεται σε κτήριο 16 ορόφων. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, η επίθεση έγινε έπειτα από αίτημα της υπηρεσίας της FSB στη ρωσική δημοκρατία της Καμπαρντινο-Βαλκαρίας στον βόρειο Καύκασο, όπου διεξάγονται τακτικά επιχειρήσεις των δυνάμεων της τάξης οι οποίες καταζητούν ισλαμιστές μαχητές.

EURONEWS

Οι περισσότερες ένοπλες οργανώσεις του ρωσικού Καυκάσου έχουν κηρύξει την πίστη τους στην ογάνωση Ισλαμικό Κράτος και έχουν απειλήσει με αντίποινα τη Ρωσία μετά τη στρατιωτική επέμβασή της στη Συρία, που άρχισε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2015.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλούνται ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η επιχείρηση έλαβε τέλος γύρω στις 13:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Η FSB, η οποία εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «διεξάγεται επιχείρηση για τη σύλληψη ατόμων που περιλαμβάνονται στη λίστα των καταζητουμένων για συμμετοχή σε παράνομες ένοπλες οργανώσεις στον βόρειο Καύκασο», δεν διευκρίνισε τον αριθμό των συλληφθέντων στη διάρκεια της επιχείρησης, ούτε αν αυτή συνεχίζεται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή