Τουρκία: Απολύονται πάνω από 2.000 αστυνομικοί και στρατιωτικοί

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016 08:18
UPD:12:24
REUTERS/MURAD SEZER

Φωτογραφία αρχείου. 

A- A A+

Πάνω από 2.000 αστυνομικοί και δεκάδες μέλη του στρατού και της αρχής τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών BTK, που κατηγορούνται για διασυνδέσεις με την απόπειρα πραξικοπήματος απολύονται με βάσει δύο διατάγματα που εξέδωσε η κυβέρνηση της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η απόλυση 2.360 αστυνομικών, περισσότερων από 100 μελών του στρατού και 196 υπαλλήλων της αρχής τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών BTK.

Τα διατάγματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, περιλαμβάνουν επίσης απόφαση για το κλείσιμο μιας αρχής τηλεπικοινωνιών και άλλη απόφαση με την οποία ο πρόεδρος διορίζει τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων.

Με προηγούμενα έκτακτα διατάγματα έχουν ήδη απολυθεί χιλιάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και έχουν κλείσει χιλιάδες ιδιωτικά σχολεία, φιλανθρωπικές οργανώσεις και άλλοι θεσμοί που φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με τον ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχι Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή