Για το ταξίδι του στις ΗΠΑ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2005 11:49
UPD:12:03
A- A A+

Για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσε σήμερα το πρωί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Καρολο Παπούλια, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα του πρόσφατου ταξιδιού στις ΗΠΑ και τις συνομιλίες που είχα με τον αμερικανό πρόεδρο.

Ήταν αναμφισβήτητα ένα παραγωγικό ταξίδι», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

Όπως είπε ο κ. Καραμανλής, η συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο έγινε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα. «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα διμερούς, αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος. Διαπιστώσαμε για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο ότι οι διμερείς μας σχέσεις βρίσκονται σε εξαίρετο επίπεδο. Επαναβεβαιώσαμε τη βούλησή μας να προωθήσουμε πιο αποφασιστικά και να εμβαθύνουμε την εταιρική σχέση και συνεργασία μας για θέματα κοινού ενδιαφέροντος», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και υπογράμμισε:

«Στρατηγική προτεραιότητά μας είναι η εμπέδωση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ασφάλειας και ο εκδημοκρατισμός στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής».

«Είναι βέβαιο ότι τους στόχους αυτούς μπορούμε να τους προωθήσουμε πιο αποτελεσματικά και μέσω της στενής διμερούς συνεργασία μας, αλλά και στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μέλος του οποίου για δύο χρόνια είναι η χώρα μας», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός.

Κατά την είσοδό του στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός είχε έναν σύντομο διάλογο με τον Κάρολο Παπούλια, μπροστά στις κάμερες.

«Διάβασα το λόγο σας στο Πανεπιστήμιο. Ήταν πολύ ενδιαφέρων», είπε ο κ. Παπούλιας.

«Ηταν συγκινητικές στιγμές», απάντησε ο Πρωθυπουργός.

«Βρήκατε συμφοιτητές;», ρώτησε ο κ. Παπούλιας.

«Όχι μόνο διδάσκοντες», είπε ο Πρωθυπουργός.

Νωρίτερα ο Κ.Καραμανλής είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με την πρόεδρο της Βουλής κ. Αννα Ψαρούδα- Μπενάκη, με την οποία συζήτησε θέματα που αφορούν το νομοθετικό έργο.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή