Πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στη φωτιά της Βοιωτίας

Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016 19:57
UPD:23:31
SOOC/Menelaos Myrillas

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Τη ζωή του έχασε ένα πυροσβέστης πενταετούς θητείας κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή Παρόριο Λιβαδειάς, στον νομό Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 49χρονος πυροσβέστης ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία και κατέρρευσε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο θάνατός του οφείλεται πιθανότατα σε παθολογικά αίτια αλλά τα ακριβή αίτια θα διαπιστωθούν κατά τη νεκροψία – νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Σε δήλωσή του για τον θάνατο του πυροσβέστη, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι «η αυταπάρνηση του πυροσβέστη ο οποίος έπεσε νεκρός εν μέσω της άνισης μάχης του με τις φλόγες στο Παρόρι Βοιωτίας, μας τονίζει με τον πιο τραγικό τρόπο την ανάγκη για συνεχή επαγρύπνιση και συστράτευση όλων, πυροσβεστών, πολιτών, κράτους, ώστε να πετύχουμε, επιτέλους, την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του καταστροφικού αυτού φαινομένου που εκδηλώνεται κάθε χρόνο στη χώρα μας, κατακαίει τον πλούτο της και ενίοτε γίνεται αιτία να χαθούν άνθρωποι. Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια και την ειλικρινή μου συμπαράσταση στους οικείους του και στο Πυροσβεστικό Σώμα».

Τα θερμά συλλυπητήριά του τόσο στην οικογένεια του άτυχου πυροσβέστη όσο στο Πυροσβεστικό Σώμα εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, υπογραμμίζοντας ότι Έλληνες πυροσβέστες που μάχονται με αυτοθυσία για την προστασία του δασικού και περιβαλλοντικού πλούτου της χώρας αξίζουν κάθε στήριξης και βοήθειας.

«Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια  τόσο στην οικογένεια του άτυχου πυροσβέστη που έχασε σήμερα τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Παρόριo Βοιωτίας, όσο και στο Πυροσβεστικό Σώμα. Όπως αποδείχτηκε και πάλι φέτος, μια χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη, οι Έλληνες πυροσβέστες μάχονται με αυτοθυσία για την προστασία του δασικού και περιβαλλοντικού πλούτου της χώρας και αξίζουν κάθε στήριξης και βοήθειας» ανέφερε ο κ. Αποστόλου.

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πυροσβέστη εξέφρασαν η Νέα Δημοκρατία, αλλά και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. «Το Πυροσβεστικό Σώμα θρηνεί ένα ακόμη στέλεχός του που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, καθώς και στο σύνολο του  Πυροσβεστικού Σώματος», σημείωσε η Ν.Δ.

«Ας είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χάνεται στις πυρκαγιές. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα, τα μέλη του οποίου και εφέτος δίνουν άνιση μάχη με τις φωτιές. Άνθρωποι που με ελάχιστα μέσα δίνουν τα πάντα για την ασφάλεια των υπολοίπων. Τους ευχαριστούμε», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μπακογιάννης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή