ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από πλημμύρες στη Λουιζιάνα

Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 23:54
UPD:14/08/2016 16:18
REUTER/HANDOUT
A- A A+

Ισχυρές πλημμύρες πλήττουν τη Λουιζιάνα και τον Μισισίπι, στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για τρεις θανάτους.

Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα, Τζον Μπελ Έντουαρντς, χαρακτήρισε το Σάββατο «χωρίς προηγούμενο» τις καταρρακτώδεις βροχές οι οποίες σημειώνονται στο νότιο τμήμα της πολιτείας. Κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Παρασκευή λόγω των ισχυρών βροχών που αναμένεται να διαρκέσουν ακόμη πολλές ημέρες.

EURONEWS

«Έχουμε επίπεδα ρεκόρ πλημμυρών κατά μήκος ποταμιών και ρυακιών», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ζητώντας από τους κατοίκους στους οποίους δόθηκαν συστάσεις να εγκαταλείψουν την περιοχή, να φύγουν από τα σπίτια τους. Οι κάτοικοι των παραποτάμιων αυτών περιοχών απομακρύνονται με ειδικά οχήματα, με πλοία ή με αεροπορικά μέσα, συνέχισε ο κυβερνήτης. Συνολικά, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι έχουν εκτοπιστεί.

Ένας άνδρας 68 ετών πνίγηκε σχεδόν 25 χλμ. από το Μπατόν Ρουζ στη Λουιζιάνα και ένας άλλος σκοτώθηκε πέφτοντας σε χαντάκι, αφού παρασύρθηκε από το νερό, σύμφωνα με το CNN που επικαλείται τη διευθύντρια των τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, Τζο Αν Μορό.

Ένας τρίτος άνδρας πέθανε την Παρασκευή, επίσης στη Λουιζιάνα, επιβεβαίωσε μιλώντας στο CNN αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πολιτείας.

Οι κύριες οδικές αρτηρίες γύρω από το Μπατόν Ρουζ βρίσκονται κάτω από το νερό και κάτοικοι που κατέφυγαν στις στέγες των σπιτιών τους ή πάνω σε δέντρα ή ακόμη και μέσα στα αυτοκίνητά τους που κόλλησαν στη λάσπη, διασώθηκαν.

REUTER/HANDOUT

Περίπου 7.500 άνθρωποι δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Οι πλημμύρες σημειώνονται την ώρα που ένα κύμα καύσωνα που συνοδεύεται από πολύ υψηλά ποσοστά υγρασίας πλήττει τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών, κυρίως τη βορειοανατολική ακτή τους, όλο το Σαββατοκύριακο.

Στη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια, όπου ζουν περίπου δέκα εκατομμύρια κάτοικοι, ο συνδυασμός αυτός μπορεί να έχει αποτέλεσμα η θερμοκρασία να φθάσει έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου, προειδοποίησαν οι μετεωρολόγοι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή