Ελβετία: Έξι τραυματίες από επίθεση σε τρένο

Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 19:31
UPD:22:40
REUTERS/ARND WIEGMANN
A- A A+

Εξι άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι και εγκαύματα, μετά από επίθεση που εξαπέλυσε άνδρας σε τρένο στην Ελβετία, σύμφωνα με την αστυνομία του Σεν Γκάλεν, στα βορειοανατολικά της χώρας.

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος φέρεται να είναι 27χρονος Ελβετός σύμφωνα με το BBC.

Βάσει των πρώτων πληροφοριών, ο 27χρονος έριξε εύφλεκτο υγρό στο τρένο και έβαλε φωτιά.

Η επίθεση διαπράχθηκε περίπου στις 2:20 μ.μ. τοπική ώρα (15:20 ώρα Ελλάδας) το Σάββατο, σε τρένο το οποίο ταξίδευε από το Μπουχ στο Ζένβαλντ στο καντόνι Σεν Γκάλεν, ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας. Δεκάδες επιβάτες βρίσκονταν μέσα στο τρένο εκείνη τη στιγμή.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν ένα παιδί έξι ετών, δύο άνδρες, ηλικίας 17 και 50 ετών, και τρεις γυναίκες, 17, 34 και 43 ετών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Εκπρόσωπος της ελβετικής αστυνομίας δήλωσε ότι δεν είναι γνωστό το κίνητρο της επίθεσης και ότι δεν αποκλείει να ήταν «έγκλημα πάθους».

Ο ίδιος εκπρόσωπος είπε επίσης ότι η πιθανότητα να επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια είναι «πολύ, πολύ παρατραβηγμένη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή