Ν.Δ.: Αναγκαία η αλλαγή πολιτικής για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016 13:52
UPD:14:46
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Αναγκαία προϋπόθεση για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής είναι, κατά τη Νέα Δημοκρατία, η αλλαγή του μείγματος πολιτικής με μείωση φόρων και δαπανών.

Σε ανακοίνωσή της δεσμεύεται να υλοποιήσει αυτή την πολιτική ενώ αναφέρεται σε τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη τονίζοντας πως «παραδέχεται ότι η κυβερνητική πολιτική της φοροεπιδρομής ενισχύει τη φοροδιαφυγή, αντί να την περιορίζει» και επισημαίνει ότι «την ίδια στιγμή, οι φοροφυγάδες, με τις κυβερνητικές ευλογίες, συνεχίζουν το πάρτι».

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι «θα πρέπει κάποιος να έχει προβλήματα λειτουργίας του μυαλού του για να πει ότι η αύξηση της φορολογίας είναι θετική στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής. Η αύξηση της φορολογίας δεν είναι μια πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Ήταν μια πολιτική αναγκαιότητα που προέκυψε μέσα από τη συμφωνία, την οποία, να θυμίσω για μια ακόμη φορά γιατί κάποιοι το ξεχνούν, ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής».

Ο κ. Αλεξιάδης επανήλθε και απάντησε στη Ν.Δ. λέγοντας ότι «προκαλεί τουλάχιστον καλοκαιρινή θυμηδία η ανακοίνωσή της». «Αντιλαμβάνομαι πως η συγγραφή του κυβερνητικού τους προγράμματός, τους απασχολεί πάρα πολύ και τους αναγκάζει να εκδίδουν δελτία τύπου που βασίζονται σε σχόλια φιλικών τους ΜΜΕ και όχι στα πραγματικά δεδομένα» αναφέρει.

«Σχετικά με την αναφορά τους για ¨το πάρτι που συνεχίζουν οι φοροφυγάδες¨, τους καλώ να μας δείξουν, οποιαδήποτε περίοδο στη διακυβέρνησή τους, κατά την οποία να έγιναν περισσότεροι έλεγχοι ή περισσότερες δράσεις κατά της φοροδιαφυγής, από όσες έγιναν αυτή την περίοδο» υπογραμμίζει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή