Πάουλο Μπέντο: Να κατακτήσουμε όλους τους τίτλους με Ολυμπιακό, μίλησα με Σίλβα

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016 18:00
UPD:18:12
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο νέος προπονητής της πειραϊκής ομάδας αναφέρθηκε στην αντίπαλό της στο Γιουρόπα Λιγκ, Αρούκα, την οποία όπως είναι φυσικό γνωρίζει πολύ καλά.

A- A A+

Προετοιμασμένος για σκληρή δουλειά και τίτλους με τον Ολυμπιακό δήλωσε ο Πάουλο Μπέντο στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του από την ΠΑΕ, σήμερα το απόγευμα.

Στόχος του είναι, όπως ανέφερε, η δημιουργία ενός συνόλου που θα παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και θα έχει την κατοχή της μπάλας, ενώ για τον συμπατριώτη του και μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Πορτογσαλίας, Αντρέ Μάρτινς, ανέφερε πως είναι «πολυεργαλείο» που μπορεί να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους» σε διάφορους τομείς του παιχνιδιού. 

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τη διοίκηση του συλλόγου. Είμαι ευτυχισμένος που έχω έρθει σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, με τεράστια ιστορία. Πετυχαίνει σπουδαία πράγματα και θέλω να πετύχω κι εγώ μαζί του. Γι΄ αυτό βρίσκομαι εδώ, για να βοηθήσω την ομάδα. Να γνωρίσω τους παίκτες όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί είμαστε μόλις μία εβδομάδα πριν από ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Μετά έχουμε την πρεμιέρα του πρωταθλήματος» υπογράμμισε ο Μπέντο.

Ο νέος προπονητής της πειραϊκής ομάδας αναφέρθηκε στην αντίπαλό της στο Γιουρόπα Λιγκ, Αρούκα, την οποία όπως είναι φυσικό γνωρίζει πολύ καλά. «Τα τελευταία χρόνια είναι μια ομάδα που εξελίσσεται γρήγορα. Αναγνωρίζουμε το μεγαλείο του Ολυμπιακού, όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε ότι θα είναι εύκολα τα ματς. Πρέπει να τη σεβαστούμε. Οσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι μια ομάδα πρέπει να παίξεις καλά για την ξεπεράσεις. Δεν θα είναι εύκολη υπόθεση η πρόκριση. Προερχόμαστε από έναν αποκλεισμό και δεν καταφέραμε να κερδίσουμε κανένα ματς από αυτά που δώσαμε» τόνισε.

Και συνέχισε: «Ξέρω πολύ καλά πως είναι να δουλεύεις υπό πίεση. Η ομάδα έχει καταφέρει να κερδίσει τόσα πολλά πρωταθλήματα και για να μπορείς να ξεπερνάς τους αντιπάλους πρέπει να είσαι ο καλύτερος. Ήρθα να δουλέψω για να είμαι πρώτος. Πάντα δουλεύεις με πίεση, πάντα με την υποχρέωση να κερδίζεις και να βρίσκεται στην καλύτερη θέση. Είμαι έτοιμος να δουλέψω».

Για τη μεταγραφή του Μάρτινς ανέφερε ότι «είναι ένας παίκτης τον οποίο γνωρίζω καλά. Εχω δουλέψει ξανά μαζί του. Πιστεύουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην αμυντική λειτουργία. Είναι ένας παίκτης που ταιριάζει στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού».

Ο Μπέντο παραδέχθηκε ότι μίλησε με τον Μάρκο Σίλβα ενώ αναφέρθηκε και στις μεταγραφές: «Έχω μόνο μια εβδομάδα ως το πρώτο ματς με την Αρούκα. Μέχρι τότε, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να τεστάρω την κατάσταση των παικτών που έχουμε. Μετά θα κρίνουμε τι ανάγκες έχουμε. Είμαστε σε διαρκή επαφή με ανθρώπους του συλλόγου που ασχολούνται με αυτά τα πράγματα και θα δούμε τι πρέπει να γίνει. Σχετικά με τον Μάρκο Σίλβα, ναι, μίλησα μαζί του όταν ανέλαβα την ομάδα. Είναι ένας από τους Πορτογάλους που έχουν δουλέψει στην ομάδα, πέρσι ήταν πρωταθλητής σε μια δύσκολη χρονιά. Έκανε δουλειά και έδειξε έργο. Ζήτησα τη γνώμη του, άκουσα θετικές εντυπώσεις και πολύ καλά πράγματα, όσον αφορά το κλαμπ. Από εκείνον πήρα τις πολύ καλές συστάσεις για να πάρω την απόφαση να έρθω στον Ολυμπιακό»

Όσο για τη φιλοσοφία και το πλάνο του; «Να παίζουμε καλά, να νικάμε, να κατακτάμε τίτλους. Γνωρίζουμε ότι ο μεγάλος στόχος ήταν και συνεχίζει να είναι να κατακτήσει ο Ολυμπιακός όλους τους τίτλους στη διάρκεια της σεζόν. Γι΄ αυτό θα προσπαθήσουμε και θα δουλέψουμε μαζί με τους παίκτες μας. Ο στόχος είναι συλλογικός. Προσωπικά θέλω μαζί με τους συνεργάτες μου να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κατακτήσουμε τους στόχους μας. Το παιχνίδι που σκέφτομαι για τον Ολυμπιακό είναι κοντά στο περσινό. Ανάλογα με τα ματς βέβαια θα προσαρμοζόμαστε… Σκέφτομαι επιθετικό παιχνίδι με συλλογική προσπάθεια, μεγάλο ρυθμό επιθέσεων και ανεβάσματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις