Σε δομές φιλοξενίας 22 ασυνόδευτοι ανήλικοι που βρίσκονταν στα κρατητήρια της Π. Ράλλη

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016 16:06
UPD:16:10
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Συγκεκριμένα, μεταφερθηκαν10 ασυνόδευτοι ανήλικοι στις 8/8/2016 στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ερυθρού Σταυρού στην Αγριά στο Βόλο, 6 ασυνόδευτοι ανήλικοι στις 10/8/2016 και επιπλέον 6 στις 11/8/2016 στο Κέντρο Φιλοξενίας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στα Ανώγεια της Κρήτης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ασφαλείς σε κέντρα φιλοξενίας για ασυνόδευτους ανήλικους μεταφέρθηκαν 22 άτομα που βρίσκονταν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη.

Συγκεκριμένα, μεταφερθηκαν10 ασυνόδευτοι ανήλικοι στις 8/8/2016 στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ερυθρού Σταυρού στην Αγριά στο Βόλο, 6 ασυνόδευτοι ανήλικοι στις 10/8/2016 και επιπλέον 6 στις 11/8/2016 στο Κέντρο Φιλοξενίας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στα Ανώγεια της Κρήτης.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας εκτός των υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών-Μεταναστευτικής Πολιτικής συμμετείχαν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Εργασίας δια της Αναπληρώτριας Υπουργού Θεανώς Φωτίου, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η ΜΚΟ "ΜΕΤΑδραση", ο Ερυθρός Σταυρός και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. 

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταφορά σε κέντρα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων για μακρόχρονη διαμονή των ανηλίκων που βρίσκονται στην Αμυγδαλέζα.

Σχετικά με την μεταφορά των ανηλίκων ο κ. Μουζάλας δήλωσε ότι αποτελεί προτεραιότητα. «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και την αναγκαιότητα για μεταφορά όλων των ανηλίκων σε αρτιότερες δομές. Η προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι -με προσήλωση- προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή