Ερώτηση για ανάθεση διαφημιστικού προγράμματος κρατικών λαχείων σε ιδιωτική εταιρεία

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2005 15:10
A- A A+

Σε αναλυτική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό Αδάμ Ρεγκούζα, παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικα με δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονταν σε εταιρεία που ανέλαβε τη διαχείριση διαφημιστικής δαπάνης για τα κρατικά λαχεία.

Ο κ.Ρουσόπουλος παρατήρησε ότι και στο παρελθόν γίνονται τέτοιες ενέργειες κατά νόμιμο και μη παράτυπο τρόπο.

Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών ο βουλευτής του Συνασπισμού, Γιάννης Δραγασάκης. Όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΝ, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, σε δηλώσεις του παρεδέχθη ότι ανατέθηκε με πρόχειρο διαγωνισμό ανάθεσης, σε ιδιωτική διαφημιστική εταιρεία, με την επωνυμία Top Mage, η διαχείριση της διαφήμισης των κρατικών λαχείων.

Βάσει του Π.Δ. 284/1988, η αρμοδιότητα της κατάρτισης προγραμμάτων διαφημίσεων και η παρακολούθηση εκτέλεσής τους ανήκει στο Γραφείο Διαφήμισης της Δ/νσης Κρατικών Λαχείων. Παρά ταύτα, η Επιτροπή Κρατικών Λαχείων, με απόφασή της, την 8/3/2005, ανέθεσε στην παραπάνω εταιρεία τη διαφήμιση των κρατικών λαχείων. Σημειώνεται δε ότι, μόνον το έτος 2004, η διαχείριση του διαφημιστικού κονδυλίου των κρατικών λαχείων ανήλθε στα 7 εκατ. ευρώ.

Στη ερώτησή του ο κ. Δραγασάκης ζητεί να γνωστοποιηθεί με ποιες διαδικασίες και ποια κριτήρια δίνεται η διαφήμιση των κρατικών λαχείων στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα καθώς και με ποιες διαδικασίες ανατέθηκε σε ιδιωτική διαφημιστική εταιρεία η διαφήμιση των κρατικών λαχείων.

Επιπρόσθετα ζητεί να δοθούν όλες οι καταστάσεις των εφημερίδων (έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος) στις οποίες δόθηκαν διαφημίσεις κατά την τελευταία τριετία (2002-2005).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή