Μνημείο προς τιμή των 170 ελληνοαμερικανών εθελοντών στο Β' Παγκόσμιο

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2005 17:24
A- A A+

Στα αποκαλυπτήρια αγάλματος προς τιμή των 170 ελληνοαμερικανών εθελοντών που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, παρέστη σήμερα στο Αλσος Ελληνικού Στρατού (Γουδί), ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση αποκαλυπτηρίων ο υπουργός Εθνικής Αμυνας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η δράση των Ελληνοαμερικανών εθελοντών εκφράζει τη γενικότερη συνεισφορά των ομογενών μας σε όλους τους Εθνικούς αγώνες και αναδεικνύει την διαχρονική προσήλωση των σύγχρονων Ελλήνων στις προαιώνιες αξίες και τα ιδανικά της φυλής.

Θεωρούμε την ομογένειά μας ως ένα από τους βασικούς παράγοντες εθνικής ισχύος, ο οποίος σε δύσκολες περιστάσεις προσέφερε και προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο Εθνικό κέντρο. Με την ευκαιρία αυτή, θέλουμε να απευθύνουμε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας στην ελληνοαμερικανική κοινότητα και σε όλους όσους, μακριά από τη γενέτειρα, κρατούν τη Σημαία του Ελληνισμού ψηλά, παραδίδουν άσβεστη τη φλόγα της ελευθερίας από γενιά σε γενιά και τιμούν τα κατορθώματα των ηρώων μας εις μνημόσυνον αιώνιον.»

Νωρίτερα ο κ. υπουργός επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Προσομοίωσης Εθνικής ¶μυνας, όπου ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του Κέντρου, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες του ΓΕΕΘΑ στο σχεδιασμό τόσο των στρατιωτικών επιχειρήσεων, όσο και των ανθρωπιστικών - κοινωνικών δράσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή