Μεγάλη πυρκαγιά στο κέντρο της Λευκάδας, στις φλόγες σπίτια

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2016 13:10
UPD:14:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ/LEFKADAPRESS.GR/STR
A- A A+

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην παλιά πόλη της Λευκάδας. Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί έξι ξύλινα παραδοσιακά σπίτια, ενώ δεν σώθηκε ο παλιός ιστορικός κινηματογράφος.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σχεδόν από όλη τη Δυτική Ελλάδα, ενώ από αέρος συμμετέχει το πυροσβεστικό ελικόπτερο S-64 Έρισκον.

Πυκνός καπνός έχει σκεπάσει την πόλη. Σύμφωνα με το mylefkada.gr, η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο σε οικία στην περιοχή του Μαρκά απέναντι ακριβώς από το ιστορικό κτήριο της Βιβλιοθήκης.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ κάτοικος της Λευκάδας, η περιοχή έχει ήδη εκκενωθεί και οι κάτοικοι έχουν ριχθεί στη μάχη με τις φλόγες προκειμένου να σώσουν ό,τι μπορούν.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμη Γεωργακόπουλο, «καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να περιοριστεί η πύρινη λαίλαπα. ενώ έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα απομάκρυνσης των κατοίκων».

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού, που μέχρι τώρα φέρεται να μην κινδυνεύει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή