Ρίο 2016: Ισχυροί άνεμοι, ντόπιγκ και... ληστείες

Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016 23:50
UPD:08/08/2016 07:18
REUTERS/CARLOS BARRIA
A- A A+

Οι ισχυροί άνεμοι που οδήγησαν στην αναβολή των αγώνων κωπηλασίας, ακόμη ένας αποκλεισμός λόγω ντόπιγκ, αλλά και το κρούσμα ληστείας -με θύμα τον υπουργό Παιδείας της Πορτογαλίας- ήλθαν να προστεθούν στην «καταιγίδα» προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι διοργανώτριες αρχές των Ολυμπιακών του Ρίο.
Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν χάος κατά τη δεύτερη ημέρα της κορυφαίας διοργάνωσης, μην αφήνοντας άλλη επιλογή από την αναβολή των αγώνων κωπηλασίας, ενώ παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στους αγώνες τένις και καγιάκ, την ώρα που οι θεατές έτρεχαν να προστατευθούν από... ιπτάμενες πινακίδες και ομπρέλες καφετεριών που ξήλωνε ο αέρας.
Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών, που ήδη είχαν να αντιμετωπίσουν τον «πονοκέφαλο» από τις τεράστιες ουρές στα σημεία ελέγχου που είχαν χαρακτηρίσει την πρώτη ημέρα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με νέο κρούσμα ασφαλείας. Ο υπουργός Παιδείας της Πορτογαλίας έπεσε το Σάββατο θύμα ληστείας με την απειλή μαχαιριού. Ο ίδιος κατάφερε να διαφύγει χωρίς να τραυματισθεί, ενώ οι αρχές συνέβαλαν το δράστη.
Σε όλα αυτά, ήλθε να προστεθεί και ο αποκλεισμός των Ρώσων αθλητών από τους Παραολυμπιακούς του Ρίο, λόγω ντόπιγκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή