Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στο Χαλέπι

Απελπιστική η κατάσταση για τους αμάχους
Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016 11:33
UPD:15:58
REUTERS/ABDALRHMAN ISMAIL
A- A A+

Συνεχίζονται και σήμερα οι συγκρούσεις στα νότια προάστια του Χαλεπίου, μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ αλ-Άσαντ και της συμμαχίας ισλαμιστών - τζιχαντιστών ανταρτών. 

Οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι έχουν καταλάβει το προάστιο Ραμούσα, δημιουργώντας μία «γέφυρα» με τα ανατολικά προάστια της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η κατάσταση στην πόλη είναι δύσκολη για τους αμάχους, καθώς εξελίσσονται «μάχες και σποραδικές αεροπορικές επιδρομές».

Κατά τις σημερινές μάχες έχουν χάσει τη ζωή τους 10 άμαχοι, ενώ από τις 31 Ιουλίου, όταν και οι αντάρτες ξεκίνησαν την επίθεση, έχουν σκοτωθεί 130 πολίτες και 700 ένοπλοι.

Χθες, οι αντάρτες κατέλαβαν αρκετά κτήρια σε στρατιωτική ακαδημία στα νοτιοδυτικά του Χαλεπίου, ενώ αργότερα προωθήθηκαν προς τη Ραμούσα, σπάζοντας την πολιορκία που είχε επιβάλλει το συριακός στρατός.

EURONEWS

Η συγκεκριμένη πληροφορία ωστόσο, δεν επιβεβαιώνει από το αντίπαλο στρατόπεδο. «Οι τρομοκρατικές οργανώσεις υφίστανται τεράστιες απώλειες και δεν κατάφεραν να σπάσουν τον αποκλεισμό των συνοικιών του Χαλεπιού» δήλωσε ανώτερη κυβερνητική πηγή. «Ο συριακός στρατός, σε συντονισμό με τις συμμαχικές δυνάμεις, συνεχίζει τη μάχη του στα νότια του Χαλεπιού» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι αντάρτες έχουν ενισχυθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, καθώς έχουν συμμαχήσει με μερίδα ισλαμιστών εξτρεμιστών, η οποία αποσχίστηκε από την Αλ Κάιντα, συγκροτώντας κοινό μέτωπο, υπό την ονομασία «Στρατός της Κατάκτησης»

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή