Η τρομοκρατία «στερεύει» τη ρευστότητα του γαλλικού Ταμείου Αποζημιώσεων

Σάββατο, 06 Αυγούστου 2016 16:10
UPD:16:12
REUTERS/© Christian Hartmann / Reuters

Εξαιτίας των συχνών χτυπημάτων, τα αποθέματα του ταμείου έχουν μειωθεί δραματικά από το 1,3 δισ. ευρώ που ανέρχονταν στα τέλη του 2015.

A- A A+

Η αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία «στερεύει» τα κεφάλαια του ταμείου που έχει συσταθεί για την αποζημίωση των θυμάτων με τέτοιους ρυθμούς, που είναι ολοένα και πιο δύσκολο για την ασφαλιστική βιομηχανία να τα αναπληρώσει, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η «WSJ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, βρίσκεται από τον Φεβρουάριο σε συζητήσεις με την ΑΧΑ –το μεγαλύτερο ασφαλιστικό όμιλο της Γαλλίας- και άλλους «παίκτες» της ασφαλιστικής βιομηχανίας, αναζητώντας τρόπους για την ενίσχυση της χρηματοδότησης του κρατικού προγράμματος που αποζημιώνει τις οικογένειες θυμάτων από τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως διευκρίνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της AXA France, Ζακ ντε Περετί. Στόχος των αξιωματούχων του Παρισιού είναι η εξεύρεση μιας λύσης έως τον Σεπτέμβριο.

Η γαλλική κυβέρνηση προχώρησε το 1986 στη σύσταση του Εγγυητικού Ταμείου για θύματα Τρομοκρατικών και άλλων Εγκληματικών Πράξεων(FGTI), ώστε να αποφύγει ενδεχόμενα κρούσματα αισχροκέρδειας από την πλευρά των ασφαλιστικών. Το ταμείο προσφέρει και στις ασφαλιστικές «μαξιλάρι» σε περίπτωση τρομοκρατικών χτυπημάτων. Τα έσοδα του ταμείου προέρχονται από τον λεγόμενο «φόρο επιθέσεων» που έχει επιβληθεί στα ασφαλιστικά συμβόλαια και ανέρχεται πλέον στα 4,30 ευρώ ανά συμβόλαιο.

Εξαιτίας των συχνών χτυπημάτων, τα αποθέματα του ταμείου έχουν μειωθεί δραματικά από το 1,3 δισ. ευρώ που ανέρχονταν στα τέλη του 2015.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή