Στον υπ. Μεταφορών η αρμοδιότητα του ορισμού των μελών της ΕΕΕΤ

Με τροπολογία που θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες στη Βουλή
Παρασκευή, 27 Μαΐου 2005 15:35
A- A A+

Εντός ολίγων ημερών πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, τροπολογία που θα δίνει στον υπουργό Μεταφορών τη δυνατότητα ορισμού των μελών της Εθνικής Επιτροπής Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή, ο υφυπουργός Μεταφορών Αναστάσιος Νεράντζης, κατά τη διάρκεια συζήτησης επερώτησης του ΠΑΣΟΚ για το Διαδίκτυο.

Η ανακοίνωση του κ. Νεράντζη προκάλεσε την αντίδραση του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος προειδοποίησε την κυβέρνηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου μετώπου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν εταιρείες που σήμερα ελέγχονται από την Επιτροπή, επιλέξουν να αμφισβητήσουν τον υπερκομματικό της χαρακτήρα ενώπιον των ευρωπαϊκών οργάνων.

Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, επιφορτισμένα να ρυθμίζουν την τηλεπικοινωνιακή και ταχυδρομική αγορά και να εξασφαλίζουν τον υγιή ανταγωνισμό και τα συμφέροντα των χρηστών, βάσει του ισχύοντος από το 2000 νόμου, επιλέγονται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και διορίζονται με απόφαση του υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών. Όπως ωστόσο επεσήμανε ο κ. Νεράντζης, μόνο δύο από τα εννέα μέλη της ΕΕΤΤ διορίστηκαν με αυτή τη διαδικασία - ενώ τα υπόλοιπα μέλη, είχαν οριστεί πριν το 2000 από τον τότε υπουργό Μεταφορών και διατήρησαν τη θέση τους.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή