Νέο απόρρητο έγγραφο δημοσιοποίησε ο «Ρουβίκωνας»

Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2016 13:54
UPD:15:53
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Νέο απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών δημοσιοποίησε σήμερα ο «Ρουβίκωνας» αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας στην τουρκική πρεσβεία, όπου η οργάνωση είχε εξαπολύσει πρόσφατα επίθεση.

ΡΟΥΒΊΚΩΝΑΣ

Όπως αναφέρει ο «Ρουβίκωνας» για το συλληφθέν μέλος του για την επίθεση, σε κείμενο που συνοδεύει το έγγραφο και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «η προσπάθεια των αστυνομικών και δικαστικών αρχών να καταδικάσει τον σύντροφό μας, δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση, αν αναλογιστεί κανείς ότι προέρχεται ξεκάθαρα από -άνωθεν- αλυσιδωτές πιέσεις. Αρχικά, από την Τουρκική Πρεσβεία προς την Κυβέρνηση και κατόπιν από τη δεύτερη προς τις διωκτικές αρχές. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε ένα ακόμα “Απόρρητο-Κατεπείγον” έγγραφο από την ενδοϋπηρεσιακή επικοινωνία που ακολούθησε μετά την παρέμβαση στην Πρεσβεία».

Η ομάδα υποστηρίζει ότι οι φωτογραφίες από τις οποίες αναγνώρισαν δύο αστυνομικοί το μέλος της ομάδας προέρχονται από βίντεο από το οποιο είναι αδύνατο να αναγνωριστεί ο οποιοσδήποτε. Επικρίνει ακόμη την απόφαση της προέδρου του δικαστηρίου που, αντί να αθωώσει το μέλος της, λόγω έλλειψης στοιχείων ανέβαλε τη δίκη. Παράλληλα, κάνει λόγο για και παραπληροφόρηση από τα media, αναφέροντας ότι υπήρξε έμμεση σύνδεση της ομάδας με το περιστατικό επίθεσης στην πρεσβεία του Μεξικού και κάνοντας λόγο για προσπάθεια να χρεώσουν στον Ρουβίκωνα διάφορα γεγονότα.

Καταλήγοντας, ο Ρουβίκωντας εξαπολύει απειλές κατά των υπαλλήλων των πρεσβειών, χαρακτηρίζοντάς τους συνεργούς εγκληματιών και τρομοκρατών, και προσθέτοντας ότι «γι' αυτό καλά θα κάνουν να φυλάγονται». 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή