«Ανοχή ή αποδοχή της παρανομίας» η παρουσία του αμερικανού πρέσβη στα κατεχόμενα

Για την υποδοχή των αμερικανών βουλευτών
Δευτέρα, 30 Μαΐου 2005 14:24
A- A A+

Η κυπριακή κυβέρνηση θεωρεί «ανοχή ή αποδοχή της παρανομίας» την παρουσία του αμερικανού πρεσβευτή στη Λευκωσία, Μάικλ Κλόσον, στα κατεχόμενα για να υποδεχθεί αμερικανούς βουλευτές, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την άφιξη δεκαμελούς αποστολής αμερικανών βουλευτών στη Λάρνακα.

Τρεις αμερικανοί βουλευτές, με επικεφαλής τον Εντουαρντ Γουίτφιλντ, έφθασαν λίγο πριν από τις 11 το πρωί στα κατεχόμενα, μέσω του παράνομου αεροδρομίου στην κατεχόμενη Τύμπου. Τους αμερικανούς βουλευτές συνόδευε ο τούρκος βουλευτής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογαν, Εγκεμέν Μπαγκίς, στενός συνεργάτης του τούρκου Πρωθυπουργού, εκπρόσωπος του ψευδοκράτους στην Ουάσιγκτον και εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Ο κ. Χρυσοστομίδης είπε πως εάν οι αμερικανοί βουλευτές που βρίσκονται σήμερα στα κατεχόμενα ζητήσουν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές, θα τους επιτραπεί η είσοδος.

Όσον αφορά εξάλλου, τους δέκα αμερικανούς βουλευτές που φθάνουν αύριο στην Κύπρο μέσω του νόμιμου αεροδρομίου της Λάρνακας, ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως θα έχουν σειρά επαφών με κυβερνητικούς παράγοντες και θα γίνουν δεκτοί και από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή