Άγκυρα: Έφοδος της αστυνομίας σε στρατιωτικό νοσοκομείο με στόχο 100 συλλήψεις

Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016 16:39
UPD:16:53
REUTERS/MURAD SEZER

(φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν σε βάρος σχεδόν εκατό μελών του προσωπικού του κυριότερου στρατιωτικού νοσοκομείου της Άγκυρας, μεταξύ των οποίων είναι και γιατροί, δυόμισι εβδομάδες μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Η αστυνομία έκανε εφόδους στο νοσοκομείο Γκιουλχανέ, το μεγαλύτερο από τα τρία στρατιωτικά νοσοκομεία της τουρκικής πρωτεύουσας, προκειμένου να συλλάβει τα πρόσωπα σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν τα εντάλματα, μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν έχουν συλληφθεί μέλη του προσωπικού της GATA (Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία Γκιουλχανέ).

Τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν στο πλαίσιο των μεγάλων εκκαθαρίσεων που πραγματοποιούνται στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε στις 15 Ιουλίου, η ευθύνη για το οποίο αποδόθηκε από την Άγκυρα στους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ. Ο Γκιουλέν αρνείται κάθε ανάμειξη.

Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε πως το προσωπικό του νοσοκομείου θεωρείται ύποπτο ότι επέτρεψε την είσοδο υποστηρικτών του Γκιουλέν στον στρατό και την ταχεία προώθηση της στρατιωτικής σταδιοδρομίας τους με την έκδοση πιστοποιητικών ιατρικής ικανότητας.

«Η GATA έχει κρίσιμο ρόλο γιατί εκεί εκδίδονταν τα πιστοποιητικά υγείας και ικανότητας», εξήγησε. 

Ο τομέας της υγείας έμοιαζε να έχει εξαιρεθεί από αυτό το κυνήγι μαγισσών εναντίον των «γκιουλενιστών» που οδήγησε σε περισσότερες από 10.000 συλλήψεις.

Όμως με πρόσφατο διάταγμα, η εποπτεία του GATA και των άλλων τουρκικών στρατιωτικών νοσοκομείων μεταφέρθηκε από τον στρατό στο υπουργείο Υγείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή