ΡΙΟ 2016: Σπρίντερ προπονούνται με εγκεφαλικά ηλεκτρικά μικροσόκ

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016 16:06
UPD:16:14
haloneuro

Η συσκευή εκδίδει ένα ασθενές ρεύμα στον κινητικό φλοιό, την περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για την κίνηση και, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, μπορεί να βελτιώσει την απόδοση σε συγκεκριμένους τομείς, όπως για παράδειγμα την εκκίνηση ή το άλμα από ένα εμπόδιο.

A- A A+

Μια σειρά από ηλεκτρικά μικροσόκ στον εγκέφαλο μπορεί να βελτιώσει την απόδοση στην πίστα; Αυτό ελπίζουν πέντε αθλητές, οι οποίοι ενόψει του Ρίο 2016 δοκίμασαν στην προπόνηση ένα ειδικό ακουστικό. 

Πρόκειται για τους Χασφάτου Καμαρά, έναν σπρίντερ από τη Σιέρα Λεόνε, τον Αμερικανό εμποδιστή Μάικλ Τίνσλεϊ (δεύτερος στα 400 μέτρα στο Λονδίνο το 2012), τον Μάικ Ρότζερς (ΗΠΑ, σκυτάλη), τον επίσης εμποδιστή Μάικελ Τόμας από το Τρινιντάντ-Τομπάγκο και την Αμερικανίδα Νατάσα Χέιστινγκς (σκυτάλη).

Η συσκευή, αναφέρει το περιοδικό «Technology Revie» του MIT, εκδίδει ένα ασθενές ρεύμα στον κινητικό φλοιό, την περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για την κίνηση και, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, μπορεί να βελτιώσει την απόδοση σε συγκεκριμένους τομείς, όπως για παράδειγμα την εκκίνηση ή το άλμα από ένα εμπόδιο.

Στη βάση της θεωρίας υπάρχουν αρκετές μελέτες που έχουν δείξει ότι η διακρανιακή μαγνητική διέγερση μπορεί να αυξήσει την ισχύ των νευρώνων, ακόμη και εάν οι δοκιμές βελτίωσης της απόδοσης είναι ακόμα λίγες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις