Ικανοποιημένος από την πρόοδο στο Ιράκ δήλωσε ο Τζ. Μπους

Τρίτη, 31 Μαΐου 2005 19:05
A- A A+

Παρά τις ολοένα αυξανόμενες απώλειες στο Ιράκ, ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους δήλωσε ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει γίνει στη χώρα, εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του στην ιρακινή κυβέρνηση η οποία όπως είπε θα καταστείλει την εξέγερση των ιρακινών ανταρτών.

«Είμαι ικανοποιημένος από την πρόοδο», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λευκό Οίκο ο αμερικανός πρόεδρος. «Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο υπάρχει μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση στο Ιράκ, υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευμένοι και καλύτερα εξοπλισμενοι ιρακινοί στρατιώτες για να πολεμήσουν για τη χώρα τους.

Παρά τις αυξανόμενες απώλειες – περισσότεροι από 1.600 αμερικανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ από τον Απρίλιο του 2003 εκ των οποίων 70 αυτό το Μάιο, τον αιματηρότερο μήνα για τον αμερικανικό στρατό από τον περασμένο Ιανουάριο- ο κ. Μπους εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ιρακινή κυβέρνηση ότι θα μπορέσει να φέρει την κατάσταση υπό τον έλεγχό της, επιτρέποντας έτσι την επιστροφή στην πατρίδα των αμερικανικών στρατευμάτων.

«Πιστεύω ότι η ιρακινή κυβέρνηση θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει με επιτυχία του αντάρτες και δουλειά μας είναι να τους βοηθήσουμε να εκπαιδευθούν ώστε να το καταφέρουν», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος. «Και όταν είναι έτοιμοι θα γυρίσουμε στην πατρίδα, αργά η γρήγορα ελπίζω», πρόσθεσε ο κ. Μπους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή