Γ. Παπανδρέου: «Πολλαπλά απαράδεκτη» η συμφωνία για την εθελούσια στον ΟΤΕ

«Η συγκεκριμένη εθελούσια έξοδος, χωρίς να είναι λύση για τον ΟΤΕ, αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία»
Τρίτη, 31 Μαΐου 2005 21:28
A- A A+

Πολλαπλά απαράδεκτη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τη συμφωνία για την εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ. Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, «έχουμε την αποχώρηση χιλιάδων εργαζομένων χωρίς κριτήρια, αδιακρίτως, και με τρόπο προκλητικό».

«Παρά την άρνηση της κυβέρνησης, να ενημερώσει με διαφάνεια και με ειλικρίνεια την ελληνική κοινή γνώμη, φαίνεται από όλα τα συμφραζόμενα ότι, θα υπάρξει επιβάρυνση του Δημοσίου, του ΤΑΠ-ΟΤΕ και όλων των ασφαλισμένων του, και εν τέλει του κρατικού προϋπολογισμού και του Έλληνα φορολογούμενου», παρατήρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Η συγκεκριμένη εθελούσια έξοδος, χωρίς να είναι λύση για τον ΟΤΕ, αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία. Η συλλογική σύμβαση που υπογράφτηκε είναι για πολλούς λόγους άνευ αντικειμένου, άκυρη και ανεφάρμοστη».

Επιπρόσθετα, «πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τη σύνδεση της εθελούσιας εξόδου με τη μεταβολή εργασιακών σχέσεων, και μάλιστα, για μελλοντικούς εργαζόμενους, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «θα αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων με τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει μεταρρυθμιστικό σχέδιο για διαρθρωτικές αλλαγές με κοινωνική συμφωνία. «Γι αυτό», όπως επισήμανε, «επιχειρεί ασύντακτα κινήσεις ευκαιριακού χαρακτήρα, χωρίς, τελικά, οικονομικό και κοινωνικό όφελος».

«Οι αποφάσεις της Νέας Δημοκρατίας που αφορούν τον χώρο των τηλεπικοινωνιών, των τραπεζών, των δημοσίων έργων, του εμπορίου και γενικά των ιδιωτικοποιήσεων», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, «οδηγούν αφενός μεν στην εκχώρηση δημόσιας περιουσίας για εισπρακτικούς λόγους, αφετέρου δε στην απορύθμιση της αγοράς υπέρ των ολίγων».

Τέλος αναφερόμενος στις εσωκομματικές τριβές και τη στάση συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της εθελουσίας στο ΟΤΕ, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε:

«Το συνδικαλιστικό κίνημα, είναι αυτόνομο. Οφείλει ταυτόχρονα να είναι και κοινωνικά υπεύθυνο σε όλα τα επίπεδα του. Μπροστάρης στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, μπροστάρης στο να βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, προστατεύοντας, όμως, παράλληλα, τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού. Με γνώμονα αυτή την βασική για το ΠΑΣΟΚ θέση, για το συνδικαλιστικό κίνημα των αξιών, οφείλουν να κινούνται τα πολιτικά και συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε όλους τους χώρους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή