«Πόθεν έσχες» βουλευτών - Στις 13/6 η δημοσιοποίηση των στοιχείων του αναδρομικού ελέγχου

Τρίτη, 31 Μαΐου 2005 21:44
A- A A+

Στις 13 Ιουνίου θα δοθεί -κατά πάσα πιθανότητα- στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα του αναδρομικού ελέγχου του «πόθεν έσχες» των βουλευτών για την περίοδο 1990-2001, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και τα στοιχεία για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές τους.

Σύμφωνα με τον γ’ αντιπρόεδρο της Βουλής Ι. Τραγάκη, την ίδια ημέρα θα δοθούν στη δημοσιότητα και οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών για το έτος 2004.

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα της προέδρου της Βουλής προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το εάν η δημοσιοποίηση του πορίσματος ελέγχου των χρηματιστηριακών συναλλαγών των βουλευτών προσκρούει στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την προστασία των προσωπικών δεδομένων http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/05/31/1056561.htm , ο κ. Τραγάκης παρέθεσε το σχετικό άρθρο του νόμου 3212 (3 παρ.3) για τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών:

«Η δημοσίευση στον Τύπο των παραπάνω δηλώσεων επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το κείμενό τους. Δεν είναι επίσης επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή