Επίθεση Τσακαλώτου στη Ν.Δ. με αναφορές στον «πολιτικό κρατούμενο» Κυρ. Μητσοτάκη

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 19:12
UPD:21:37
SOOC/Alexandros Michailidis

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ήταν ναρκοθετημένη (από τη Ν.Δ.) από την πρώτη στιγμή.

A- A A+

«Είμαι πιο έτοιμος να πιστέψω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν πολιτικός κρατούμενος παρά να πιστέψω ότι το κόστος της διαπραγμάτευσης ήταν 100 δισ. ευρώ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης της Ν.Δ. για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προς διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στο 3ο μνημόνιο.  

Αναφορικά με τα περί κατάρτισης σχεδίων για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι θα ήταν ανεύθυνη οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν αντιμετώπιζε την πιθανότητα μιας τέτοιας κρίσης και ότι πρέπει να λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για όλα τα ενδεχόμενα.

Ωστόσο, τόνισε ότι η αντιπολίτευση δεν έχει αποδείξεις ότι το λεγόμενο σχέδιο β’ θα γινόταν κάποτε σχέδιο α’. 

YOUTUBE/HELLENIC PARLIAMENT TV

Ακόμη, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ήταν ναρκοθετημένη (από τη Ν.Δ.) από την πρώτη στιγμή και απευθυνόμενος στα βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Δεν υπάρχει ανάρτηση κάπου για το πώς κάνεις διαπραγματευση και σίγουρα δεν μπορούσαμε να μάθουμε από σας». 

Ο ΥΠΟΙΚ κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι επιβάρυναν τα οικονομικά της χώρας επειδή δεν έκαναν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών γρήγορα και δεν φρόντισαν να επιλύσουν πριν το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, επικαλούμενος μάλιστα σχετική έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι μία από τις πολιτικές συνέπειες των μνημονίων από το 2010 και μετά ήταν η σύγκλιση της Κεντροαριστεράς με την Κεντροδεξιά, σύγκλιση που, όπως είπε, διαπιστώθηκε κατά τη ψήφιση του νόμου για την απλή αναλογική.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Εξαιτίας αυτής της στάσης, οι κεντρώοι ψηφοφόροι δεν θα αντιμετωπίσουν διλήμματα όπως εκείνα που έλεγαν ψηφίστε εμάς για να μην έρθει η Δεξιά, ή για να μην έρθει η Αριστερά, αλλά τον εκβιασμό Τσίπρα ή Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει μέλλον στη Σοσιαλδημοκρατία αν δεν ξεφύγετε από τον κ. Λοβέρδο και τον κ. Βενιζέλο» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

«Υπήρξε ασυμμετρία ανάμεσα στη δική μας και τη δική σας αντιπολίτευση. Εμείς προσπαθήσαμε να ισχυροποιήσουμε το χέρι σας για να πετύχετε καλύτερη συμφωνία, ενώ εσείς μας λέγατε υπογράψτε ό,τι σας ζητούν», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή