Μοναχικός χορός ελεύθερης βούλησης

Χορευτική παράσταση της Κατερίνας Ανδρέου, στην Πειραιώς 260, στις 30 και 31 Ιουλίου
Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016 10:10
Xavier_De_Labouret

Η Κατερίνα Ανδρέου εξηγεί για τη δημιουργία της: «Η αμφίσημη φύση του κανόνα και η σχετική έννοια της ελευθερίας κεντρίζουν το ενδιαφέρον μου, που παρουσιάζεται σε πρακτικές και γραφές, που στήνουν μία ψευδαίσθηση ελεύθερης βούλησης.

A- A A+

Η χορεύτρια και χορογράφος Κατερίνα Ανδρέου παρουσιάζει την παράστασή της, με τίτλο «A ​kind of fierce», στην Πειραιώς 260, στις 30 και 31 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ.

Σύμφωνα με τον Giordano Bruno: «Ο ξέφρενος ήρωας είναι εκείνος, που ξέρει να ζει πλήρως το παρόν και να εκτιμά αυτό, που του συμβαίνει τη στιγμή που συμβαίνει».

Η Κατερίνα Ανδρέου εξηγεί για τη δημιουργία της: «Η αμφίσημη φύση του κανόνα και η σχετική έννοια της ελευθερίας κεντρίζουν το ενδιαφέρον μου, που παρουσιάζεται σε πρακτικές και γραφές, που στήνουν μία ψευδαίσθηση ελεύθερης βούλησης.

Το “Kind of fierce” είναι ένα σόλο. Παρατηρεί τη μοναχική του φύση και παίζει με την ιδέα της έκθεσης και της έκφρασης, προσπαθώντας να μην ξεχάσει ότι η σκηνική δράση αφορά στην παρούσα στιγμή. Γυροφέρνει την ιδέα της τόλμης, ψάχνοντας τη δική του εκδοχή, με στόχο να αφήσει χώρο σε μερικές στιγμές ελευθερίας.

XAVIER_DE_LABOURET

Μέσα από μία διαδικασία που συνδέει την οξύτητα της σκέψης με την αμεσότητα της παρόρμησης, επινοώ τους κανόνες, για να τους χειριστώ, και παίζω με την αντίθεση, με τις ίδιες μου τις αναφορές, με τις ίδιες μου τις εμμονές. Το “Kind of fierce” είναι ένας χορός, που προσπαθεί να αποφύγει τη νοσταλγία, τον φόβο, το μοιραίο ή την ελπίδα, και όπου όλα είναι σημαντικά και τα πάντα ασήμαντα. Ο δικός μου “ελεύθερος χορός”».

Ταυτότητα παράστασης

Χορογραφία - ερμηνεία: Κατερίνα Ανδρέου, ήχος: Κατερίνα Ανδρέου - Eric Yvelin, βοηθός δραματουργίας: Mυρτώ Κατσίκη, παραγωγή: Mi - Mai, συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών, Ateliers de Paris Carolyn Carlson και Le Quartz, με την υποστήριξη των: CND Paris, Espace Pasolini, Honolulu - Loic Touzé / ORO, La Métive, Le Pad και Volapuk. Ευχαριστίες στους: Anne Lise Le Gac, Lynda Rahal και Λενιώ Κακλέα.

Πληροφορίες

Πειραιώς 260: (Χώρος Ε): Πειραιώς 260 - Ταύρος, τηλ.: 210 9282900. Διάρκεια παράστασης: 35 - 40 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ, φοιτητικό - άνεργοι - ΑΜΕΑ: 5 ευρώ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς