ΕΣΕΠ - Πολιτική συναίνεση για τους στρατηγικούς στόχους της εξωτερικής πολιτικής

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2005 15:39
A- A A+

Ικανοποιημένος για την πολιτική συναίνεση ως προς τους στρατηγικούς στόχους της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ).

«Επιβεβαίωσα ότι υπάρχει, ευτυχώς, ευρύτατη πολιτική συναίνεση ως προς τους στρατηγικούς στόχους της εξωτερικής μας πολιτικής. Υπάρχουν επί μέρους διαφορές, διατυπώνεται κριτική και κάποιες επιφυλάξεις, αλλά είναι πολύ σημαντική για μια χώρα, όπως η Ελλάδα, η συναίνεση τουλάχιστον σχετικά με τους στρατηγικούς στόχους», δήλωσε ο κ. Μολυβιάτης, επισημαίνοντας ότι η η σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΕΠ «επιβεβαίωσε την χρησιμότητα του θεσμού».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής στις δηλώσεις του στάθηκε στη σημασία των σχέσεων Ελλάδας- ΗΠΑ σημειώνοντας: «Αυτή η σχέση είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς είναι απαραίτητη στην εποχή μας η καλύτερη δυνατή συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα θέματα της παγκόσμιας ασφάλειας».

Από την πλευρά του ο Πάνος Τριγάζης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού και αρμόδιος για την Εξωτερική Πολιτική, την ¶μυνα και τις Διεθνείς Σχέσεις, ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών έγκαιρη και ουσιαστική ενημέρωση για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ενώ, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου, εισηγήθηκε η ελληνική κυβέρνηση να προσέλθει με την αντίληψη ότι «η πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης χρειάζεται επανεξέταση μετά το γαλλικό "όχι" στο δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα».

Στη συνεδρίαση, υπενθυμίζεται, δεν συμμετείχε το ΚΚΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή