Η Ε.Ε. εν αναμονή της ψήφισης της τροπολογίας για αναστολή του «βασικού μετόχου»

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2005 16:54
UPD:17:11
A- A A+

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών και των κοινοτικών υπηρεσιών εξελίσσονται και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τελεί εν αναμονή της ολοκλήρωσης των νομοθετικών ρυθμίσεων που προωθούνται στο ελληνικό κοινοβούλιο για το «νόμο περί βασικού μετόχου».

Αυτό δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος του αρμοδίου για θέματα εσωτερικής αγοράς της Ε.Ε., Επιτρόπου Μακ Κρίβι.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, η Επιτροπή θα εκτιμήσει τα νέα δεδομένα και θα τοποθετηθεί, αφού ενημερωθεί αρμοδίως, για την ολοκλήρωση των ελληνικών νομοθετικών ρυθμίσεων.

Η τροπολογία για την αναστολή του νόμου περί «βασικού μετόχου» ψηφίζεται αύριο από τη Βουλή.

Την απόσυρση της τροπολογίας για το «βασικό μέτοχο», ζήτησε σήμερα στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ. Αποσύρατε την τροπολογία και συνεχίστε τις διαπραγματεύσεις, είπε ο κ. Κολοζώφ απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών. «Τουλάχιστον αυτό, από άποψη τακτικής, δείχνει την αποφασιστικότητα του ελληνικού κράτους να υπερασπιστεί το Σύνταγμά του», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Χριστοδουλάκης, υποστήριξε ότι η παρέμβαση της Ε.Ε. προσγείωσε την κυβέρνηση για ζητήματα που πρέπει να λύνονται συναινετικά. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι η τελευταία φορά, μετά την απογραφή και το βασικό μέτοχο, που μια εσωτερική διαμάχη εξάγεται στο εξωτερικό, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλάκης.

Για επιβολή της αναστολής του «βασικού μετόχου» από την Ε.Ε., μίλησε ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή