Ανοίγει τα χαρτιά του ο Αλ. Τσίπρας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 10:40
UPD:11:06
SOOC/Menelaos Myrillas
A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Από τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, όπου χθες το βράδυ κυριάρχησαν τα μηνύματα για εθνική ενότητα, χωρίς όμως να μπορούν να κρύψουν τη ψυχρότητα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει σήμερα στον προαύλιο χώρο της Βουλής τις προτάσεις της κυβέρνησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Η χθεσινή λιτή εκδήλωση για τον εορτασμό της 42ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, χωρίς αυτήν τη φορά την παρουσία των συζύγων, διήρκεσε δύο ώρες, με τους πολιτικούς αρχηγούς να φτάνουν λίγο πριν από τις 8 το βράδυ.

Την ίδια ακριβώς ώρα σήμερα, σε ειδική εκδήλωση στο προαύλιο της Νότιας Πτέρυγας της Βουλής, ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει και τις προτάσεις του για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Στελέχη του Μαξίμου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός να επιφυλάσσει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, όπως λένε χαρακτηριστικά, ενώ στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις των «53+» και του Πάνου Σκουρλέτη κατά της αύξησης των προεδρικών αρμοδιοτήτων, χθες ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης στον ΣΚΑΪ, τάχθηκε υπέρ της πρότασης Μεϊμαράκη για εκλογή από τον λαό μόνο στην περίπτωση που η Βουλή στις τρεις ψηφοφορίες δεν κατορθώσει να εκλέξει ΠτΔ.

Είναι μία πρόταση που μπορεί να συγκεντρώσει ευρεία πλειοψηφία, αφού η Ν.Δ. δεν είναι αρνητική, ενώ στην περίπτωση που δεν συνοδευτεί και με αύξηση των προεδρικών αρμοδιοτήτων, ικανοποιεί και τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, μεθαύριο Τρίτη, κυβέρνηση και αντιπολίτευση αναμένεται να ανεβάσουν κατακόρυφα τους μεταξύ τους τόνους στη Βουλή στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής το πρώτο εξάμηνο του 2015. Με τα έως τώρα δεδομένα η κυβέρνηση προσανατολίζεται να απορρίψει την πρότασης της Ν.Δ..

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή