Στίβος: «Ασημένια» η Ρωμαίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016 16:43
UPD:16:46
INTIME SPORTS/ΚΟΡΜΠΑΚΗ ΓΙΩΤΑ

Η Κερκυραία αθλήτρια προσγειώθηκε στα 13,55 μέτρα με το πρώτο άλμα της, που τη διατήρησε από την αρχή ως το τέλος του αγώνα στη δεύτερη θέση, ενώ στη συνέχεια είχε τρία άκυρα άλματα (φωτογραφία αρχείου). 

A- A A+

Πολύ μεγάλη διάκριση για την Κωνσταντίνα Ρωμαίου και τον ελληνικό στίβο, που κατάκτησε τη δεύτερη θέση στο τριπλούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων του Μπίντγκοζ (Πολωνία) και παράλληλα βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ της.

Η Κερκυραία αθλήτρια προσγειώθηκε στα 13,55 μέτρα με το πρώτο άλμα της, που τη διατήρησε από την αρχή ως το τέλος του αγώνα στη δεύτερη θέση, ενώ στη συνέχεια είχε τρία άκυρα άλματα. 

Ήταν το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στη διοργάνωση, ύστερα από το ασημένιο του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος. Η προηγούμενη και ταυτόχρονα μοναδική φορά που η Ελλάδα πανηγύρισε περισσότερα από ένα μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση ήταν το 2006, επίσης στο Μπίντγκοζ με τις Στεφανίδη και Παπαχρήστου. 

Νικήτρια του αγώνα αναδείχθηκε η Κινέζα Τινγκ Τσεν με 13,85 μέτρα και νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ τρίτη ήταν η Ρουμάνα Λουλιάνα Ανιτέι με 13,49 μέτρα, επίδοση που αποτελεί ατομικό φετινό ρεκόρ της. 

«Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Ήρθα εδώ με την όγδοη επίδοση και φεύγω με το ασημένιο μετάλλιο. Την επόμενη χρονιά θα διεκδικήσω συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων  (2017, Μπίντγκοζ) και ίσως να παλέψω για ένα μετάλλιο» ήταν η δήλωση της Ρωμαίου για την επιτυχία της.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις