Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ για πρόθεση πώλησης του 17% του ΟΠΑΠ

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2005 20:39
A- A A+

Ο Τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του για την ένταξη των ελληνικών ομάδων στο «Στοίχημα», αναφέρει ότι η «Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μέχρι πρότινος και επί πολλά χρόνια θεωρούσαν καταστροφή για τον ελληνικό αθλητισμό κάτι τέτοιο», και τονίζει ότι η πρόθεση πώλησης του 17% του ΟΠΑΠ και η προσπάθεια ανόδου της τιμής της μετοχής του δεν είναι επαρκής λόγος και οδηγεί σε περαιτέρω δραματική παρακμή του αθλητισμού και του πολιτισμού.

«Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους» χαρακτηρίζει ο ΣΥΝ με ανακοίνωσή του την απόφαση της κυβέρνησης να πουλήσει το 17% του ΟΠΑΠ, αφού πρώτα εντάξει στο «Πάμε Στοίχημα» τις ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες.

«Εκποιείται ένα ακόμη από τα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας για να κλείσουν προσωρινά κάποιες τρύπες του δημοσίου ελλείμματος, μακροπρόθεσμα όμως οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τον ελληνικό αθλητισμό και πολιτισμό, με δεδομένο ότι ενισχύονται, έστω και με αδιαφανείς τρόπους, από τα έσοδα του ΟΠΑΠ», αναφέρει ο ΣΥΝ.

«Πρόκειται για μια συνολικά απαράδεκτη πολιτική επιλογή ξεπουλήματος της περιουσίας του ελληνικού λαού, που θα ενισχύσει την κρίση αξιοπιστίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή