Μπολτ: «Οι κανόνες πρέπει να ισχύουν για όλους»

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 12:15
UPD:12:17
REUTERS/DAVID GRAY

Ο κορυφαίος σπρίντερ του κόσμου στα 100 και 200μ. τόνισε ότι έμεινε σύμφωνος με την απόφαση του ανώτατου αθλητικού δικαστηρίου της Λωζάννης κι επισήμανε ότι με την απόφαση αυτή στάλθηκε ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που μάχονται για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Θέση για τον αποκλεισμό της ομάδας στίβου της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας πήρε ο Γιουσέιν Μπολτ.

Ο κορυφαίος σπρίντερ του κόσμου στα 100 και 200μ. με δηλώσεις του στα βρετανικά ΜΜΕ τόνισε ότι έμεινε σύμφωνος με την απόφαση του ανώτατου αθλητικού δικαστηρίου της Λωζάννης κι επισήμανε ότι με την απόφαση αυτή στάλθηκε ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που μάχονται για την καταπολέμηση του ντόπινγκ.

«Σίγουρα με αυτό που έγινε θα φοβηθούν πολλοί. Ήταν ένα ισχυρό μήνυμα στην προσπάθεια καταπολέμησης του ντόπινγκ. Οταν έχεις αποδείξεις και πιάσεις κάποιον να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, τότε θα πρέπει να λάβεις αυστηρά μέτρα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Τζαμαϊκανός χρυσός Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο της αποβολής ολόκληρης της ομάδας στίβου της Ρωσίας από την ΔΟΕ:

«Θα είμαι στο πλευρό της ΔΟΕ εάν αισθάνονται ότι με το να αποκλείσουν τη ρωσική ομάδα θα γίνει κάτι το σωστό. Οι κανόνες είναι κανόνες και πρέπει να ισχύουν για όλους. Η παραβίαση των αντιντόπινγκ κανονισμών είναι κάτι πολύ κακό για τον στίβο και τον αθλητισμό γενικότερα και πρέπει να είμαστε απόλυτοι στη μάχη αυτή.»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις