Ερντογάν: Πιθανή μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 00:17
UPD:00:19
REUTERS/UMIT BEKTAS

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξαν σοβαρά κενά και παραλείψεις στις υπηρεσίες μας πληροφοριών, δεν έχει κανένα νόημα να επιχειρήσουμε να το κρύψουμε ή να το αρνηθούμε. Το είπα στον επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών» τόνισε ο κ. Ερντογάν.

A- A A+

«Μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος είναι πιθανή», εκτίμησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ωστόσο ότι πλέον «βρισκόμαστε σε μεγαλύτερη επαγρύπνηση».

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο κ. Ερντογάν παραδέχθηκε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας του υπέπεσαν σε σοβαρά σφάλματα και παραλείψεις, προτού εκδηλωθεί η απόπειρα πραξικοπήματος της περασμένης Παρασκευής.

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξαν σοβαρά κενά και παραλείψεις στις υπηρεσίες μας πληροφοριών, δεν έχει κανένα νόημα να επιχειρήσουμε να το κρύψουμε ή να το αρνηθούμε. Το είπα στον επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών» τόνισε ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε από το προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

Διαβεβαίωσε επιπλέον ότι οι ένοπλες δυνάμεις σύντομα θα αναδιαρθρωθούν.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η υποβάθμιση του κρατικού αξιόχρεου της Άγκυρας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's συνιστά πολιτική κίνηση και υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή